Legyél te is a saját településed sportriportere! Egyszerűbb mint gondolnád!Nézzük

Május 23-24 én rendezték a  VI. Tótkomlós ralit, ahova környékünkről négy versenyautóval vágtak neki pilótáink.

Tajmel Tibor: Mitsubishi EVO VI

Arany /csucsu/ István: Lada

Szabó Bálint : Lada

Belán Attila: Lada

Szombaton korán indultunk, hogy a nagyon messze lévő versenyre időben odaérjünk a gépátvételre, ami még nagyon nehezítette az utat a végig szakadó eső.

 

Szerencsére épségben megérkeztünk és mind a négy versenyautó megfelelt a szabályoknak,  mire a gépátvételen  végeztünk az eső is el állt és a két nap még ott voltunk nem is esett. Délután négykor elkezdődött a prológ amit mindenkinek kétszer kellett teljesíteni a nézők nagy örömére. Ezek az idők nem számítottak bele vasárnapi versenyidőbe.

Másnap korán keltünk, hogy időben kiérjünk a szervizparkba átnézni az autókat és felrakni a megálmodott gumikat. Minden versenyzőnek hatalmas élmény volt a lezárt városi utakon száguldozni úgy, hogy az útmentén végig rengeteg néző volt  teljesen biztonságos körülmények között, amit a szervezők és város tökéletesen megoldott.

A verseny mind a négy autónak remekül sikerült, sem az autóknak, sem a versenyzőknek nem lett semmi baja. Az összetettben Tajmel Tibiék a második helyen végeztek, csak 6.22- vel lemaradva az elsőtől öt gyorsasági alatt. A HS2  géposztályban ennél is szorosabb volt a végeredmény, ahol Csucsuék csak hét századdal előzték meg Bálintékat, így az ötödik és hatodik helyen értek célba. Igaz Csucsuék kaptak öt másodperces büntetést, mert elvittek egy lassítót (nem haza). Belán Attiláék a nagyon jó kilencedik helyen értek célba, ami azért is nagyon szép eredmény, mert ők végig utcai gumival mentek a versenyen.

A verseny végén mindenki megvacsorázott, egy nagyon finom babgulyással lett megvendégelve, az összes versenyző és a csapat tagjai is, és így tényleg jó szájízzel, teli hassal  elindultunk haza.

 

Loading video...

Kommentek

Hírkereső

Hír beküldő
Sportág
Helység

Viccek

Hogy hívják a Vatikán focicsapat edzőjét? - ??? - Tréningatya.
A sportolót beviszik a kórházba. A nővér kiveszi a lázmérőt, és odaadja az orvosnak. - Mennyi a lázam doki? - 39.9 fok. - Az sok? - Nagyon. - És mennyi a világcsúcs?