Legyél te is a saját településed sportriportere! Egyszerűbb mint gondolnád!Nézzük
Rally, Szimulátor.

Mint mindenki tudja a 2020-as évben a világjárvány sok mindent tönkretett,  rengeteg sport eseményt - köztük az autóversenyeket - és azon belül a Rallyt is.

 

A vírushelyzet miatt hozott rengeteg szigorítás miatt nagyobb hangsúly került a szimulátorozás világára.

A szimulátorozás, ha nem is teljesen pótolja az igazi versenyek hangulatát, de szórakozásnak és az adrenalin növelésének mindenképpen tökéletes lehet. Ezek a versenyek kiváló időtöltést jelentenek mindenkinek, aki szereti ezt a remek sportot.

A virtuális autóversenyzést rengetegen próbálták ki a közelmúltban és a folyamatosan bővülő népszerűségének bizonyítéka, hogy manapság már egy ilyen hétvégén több száz VERSENYZŐ (játékos) méri össze a tudását különböző országok pályáin, változatos körülmények között, mint a köd, az éj sötéte, a jeges vagy akár az esős útfelület. Külön öröm az amatőr játékosoknak, hogy hétvégente nemcsak az idő és a másodpercek, de több, akár Rally 1-2-3-as pilóta ellen is küzdhetnek a virtuális pályákon.

A versenyek lebonyolítása nagyon sok energiát és időt igényel, ezt a két dolgot nem sajnálva, hétről-hétre nagyon színvonalas versenyek kerülnek megrendezésre, amiért nagyon nagy köszönet jár DuEn-nek és Pannuska Dávidnak.

 

Az idei évben az egyéni versenyen kívül csapatok is indulhatnak, ezért a helyi-sport.hu úgy gondolta, hogy kipróbálja magát a  csapatbajnokságban.

A csapat, "helyi-sport.hu Racing Team" néven leadta a nevezést egyelőre 3 pilótával, de folynak a tárgyalások további pilótákkal.

Eddig 2, PRO kategóriás versenyzővel büszkélkedhet, Gál Krisztián (CristianOgi27) és Juhász Ferenc (LoganPr01) személyében.

 

Picit meséltek magukról:

 

 - Honnan az autósport iránti szeretet?

 

G.K.:

- Édesapám és Keresztapám is Ferjáncz Attilának voltak a szerelői, később autó és rallycrossban is ott voltak versenyzőként és szerelőként. Már négy hónaposan Ádándon voltam versenyen, így nálam ez elég hamar eldőlt.

J.F.:

Nálam is hasonló a történet. Édesapám 1980-1995 versenyzett Rally-ban 8-10 évet Trabanttal, utána Suzukival, mellyel 95'-ben megnyerte az N/1 kategóriát. Mondhatni, hogy bele születtem ebbe a világba és az autósport iránti szeretetem azóta is töretlen.

 

- Mióta játszol autós játékokkal?

 

G.K.:

Régebben játszottam még a Colin Mcrae játékokkal, valamint a Richard Burns Rally-val, újabban pedig csak a Dirt Rally-t koptatom.

J.F.:

98'-ban kezdtem a Colin Mcrae Rally első részével és nagyjából 2009 óta játszom kormánnyal - leginkább Rally-s - játékokkal.

 

- Régóta ismeritek egymást, egy településen is laktok, ad valami plusz motivációt, hogy egy csapatban versenyeztek idén?

 

G.K.:

Nagyon sokat, sokkal jobban kell figyelnem, mert tudom,  hogy  mások eredményére is befolyással van, hogy én miként teljesítek.

J.F.:

Persze, mindenképp plusz odafigyelést igényel, hogy fejben is jobban oda tudjam tenni magam, mert nem csak egyedül vagyok.

 

- Milyen beállítással mentek a versenyeken?

 

G.K.:

Saját. Minden autót én állítok.

J.F.:

Változó, általában már egy "kész" beállítást formálok, finomítok a saját vezetési stílusomnak megfelelőre.

 

- Mennyi idő töltötök verseny előtt autó beállításra és tesztelésre?

 

G.K.:

Beállításra általában többet, van hogy egy pár óra is elmegy rá. De attól is függ, hogy mennyi időm van.

J.F.:

Vannak olyan pályák ahol megvannak a beállítások, ott több idő jut a gyakorlásra, de sok függ attól, hogy a munkám mennyit enged játszani.

 

- Milyen autókkal szeretsz menni a játékban?

 

G.K.:

VW Polo R5 legfőképp, Ford Fiesta R2, Fiat Abarth 131, Audi Quattro S1 Gr. B

J.F.:

VW Polo R5, Peugeot 306 Maxi Kit-Car, Fiat Abarth 131

 

- Kedvenc pálya? 

 

G.K.:

Spanyol, USA.

J.F.:

Monaco, Wales.

 

- Kedvenc pilóta?

 

G.K.:

Sebastian Ogier.

J.F.:

Sebastian Loeb.

 

- Mik a célok az év végére?

 

G.K.:

Egyéniben beférni az első tízbe, csapatban ha lehet egy picit előrébb végezni.

J.F.:

Egyéniben és csapatban is az első 5-be bekerülni.

 

 

Hamarosan 2 új taggal bővül a csapatunk, a következő cikkben velük fogunk kicsit közelebbről megismerkedni.

Kommentek

Hírkereső

Hír beküldő
Sportág
Helység

Viccek

Bemegy a kocsmába egy ember a kutyájával. - Bekapcsolhatnám a televíziót? Az enyém ugyanis elromlott, a kutyám meg nagy rajongója a magyar fociválogatottnak, és sosem hagy ki egy meccset sem. A

Bővebben

1. Hatalmasak ezek a belga játékosok, betöltik az egész képernyőt. (Knézy) 2. Elszállt Andersson lába, most hozzák vissza a stadionba. (Knézy) 3. Az angolok szokás szerint meglepően agresszívan

Bővebben