Legyél te is a saját településed sportriportere! Egyszerűbb mint gondolnád!Nézzük
Virtuális országos Rally Bajnokság 2023

Virtuális Rally Bajnokság .

 

Ebben a sportban is kezdetét vette a bajnokság, amit nagyon sok amatőr és profi  játékos várt.

 

A tavalyi bajnokságban olyan jó eredményeket sikerült elérni egyéniben és csapatban is, amit a 2022 év rajtjánál simán aláírtuk volna.

Csapatunk a  helyi-sport.hu Racing Team , a pilótáink Bagyánszki Máté (Vácrátót)  Egervári Gábor (Erdőkertes Tavalyi Helyezés  54 )  Gál Krisztián ( Erdőkertes TH 7 ) Juhász Ferenc ( Erdőkertes TH  17 )  Szekeres Gábor (Veresegyház TH 51 )  Tajmel Barnabás (Erdőkertes )  Laczkovszki Attila ( Erdőkertes TH 79 ) .Tavalyi évben egyéniben a több mint 2000 regisztrált  pilóta és 98 csapat vett részt a bajnokságban.

Az év végi elszámolásban egy kis hiba történt, ami sajnos minket sújtott . A szervezők az utolsó futamon a mi pontjainkat elfelejtették számolni, és nem adták hozzá a csapatunkhoz. Így negyedik helyen végeztünk és ez a rajtunk kívül álló okok miatt lecsúsztunk a dobogóról. Többször jeleztük, de nem számolták újra és nem módosították az eredményt.( ez van ).

Az idei évben nyolc futamos lesz a bajnokság, ami  hat murva és két aszfaltos versenyből fog állni, minden versenyzőnek egy minuszolásra van lehetősége ami azt jelent, hogy a legrosszabb versenyét nem számolják bele a bajnokság végeredményébe.

Március 24-27 között meg is rendezték az első futamot, amit a nagyon nehéz és technikás Skót pályákon rendeztek. Ezeknek a pályáknak az egyik nehézsége, hogy nagyon szűk utakon zajlik az erdőben. Amikor pedig ki érünk a fák közül, akkor pedig az út szélére pakolt farakásokra kell nagyon figyelni ,mert nagyon könnyen defektet lehet kapni ami, egy perc időbüntetéssel jár.

Csapatunkból öten értek célba, de csak a legjobb három számít bele a csapatpontokba, ezen a versenyen 340 versenyző indult Gál K 9.hely, Egervári G 11.hely, Szekeres G 31. hely, Juhász F 49. hely,  Laczkovszki A 64. hely. Csapatban pedig jelenleg a második helyen állunk aminek nagyon örülünk.

A tavalyi évhez képest van egy jelentős változtatás, ami az autókat illeti.Tavaly minden futamon más kategóriás kocsikkal indultak a pilóták, idén viszont mindenki az úgy nevezett R5 versenyautókkal  van minden futam megrendezve.

Egy kis érdekesség: A verseny legerősebb autója a Ford Fiesta R5 , Gál Krisztián Skodával, Egervári Gábor pedig VW Poloval indult. Őket csak Forddal indult versenyzők előzték meg.

A következő futam 04.14-17 aszfaltos versennyel kerül megrendezésre.

Az eredményeket élőben tudjátok követni a www. rallylive.hu oldalon.

 

Kommentek

Hírkereső

Hír beküldő
Sportág
Helység

Viccek

Dinnyét eszik  a vízilabda-válogatott. - Milyen a dinnye, Tibor? - Kicsit kásás, Tamás.
A magyar nemzeti válogatott: - Kapus: Lékó Péter (ritkán mattolják). - Hátvédek: Lagzi Lajcsi (nehéz mellette elmenni), Máté Krisztina (nála 'Nincs kegyelem!'), Vágó István (sok embert késztetett

Bővebben